Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
  Verze pro tisk

Tempomat
Autor Zpráva
sdílet
PříspěvekNapsal: neděle 29. srpen 2010, 17:57 
ST racing man
ST racing man
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 313
Karma: 2
Ahoj, již jsem hledal, jak si dát tempomat do Fusiona , něco jsme našel ale většian odkazů ke koupi již nešla.
Potřeboval bych do Ford Fusion 1.4 59Kw,benzín rok výroby 2006, tempomat,Jelikož když jedu déle po dálnici, tak mě pak bolí noha.Přímo Ford co vím, to do Fusiona nemontuje.Ale prej se to dá koupit nějaký uni a namontovat si to tam sám.Tak Vás prosím, jestli někdo o něčem víte, dejete mi odkaz ke koupi a napište Vaše zkušenosti.Maximální cena co do toho tempomatu investuji je 5000Kč.Díky :palecnahoru:

_________________
Ford Fusion | 1.4 Duratec |2006 | Trend
Obrázek


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 59 | Rok výroby: 2006 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: neděle 29. srpen 2010, 18:12 
Ford-club devoted
Ford-club devoted
Člen klubu
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 4 hodiny

Příspěvky: 19403
Bydliště: Litoměřice
Karma: 378
viewtopic.php?f=101&t=4369&p=145030&hilit=tempomat#p145030
len pre predstavu z galaxy

viem, že aj wolf ma namontovany nejaky universal..tak ho kontaktuj

_________________
BMW 320d sport 2015, 183HP, Black saphire
focus ghia 2007 HB 2.0i, 145 HP black panther
RR Silver Wraith II 1977, V8, 6750cc, Regency Bronze


Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 107 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: neděle 29. srpen 2010, 19:33 
ST racing man
ST racing man
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 313
Karma: 2
Něco jsme našel: http://www.nakup1.cz/regulator-rychlost ... -1569.html

_________________
Ford Fusion | 1.4 Duratec |2006 | Trend
Obrázek


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 59 | Rok výroby: 2006 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: pondělí 30. srpen 2010, 08:24 
sportKA owner
sportKA owner
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 56
Bydliště: Brno
Karma: 3
Jsem teď nově (cca měsc) vlastníkem S-MAXe. Jediné co, mi tam chybí, je tempomat, tak se na to zkusím podívat, jestli by šla též dodatečná montáž. Přece jen jízda s tempomantem na delší cesty je neocenitelná.


Typ auta: Ford S-max | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 96 | Rok výroby: 2006 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
Karma príspevku: 1
sdílet
PříspěvekNapsal: pondělí 30. srpen 2010, 08:33 
Ford-club devoted
Ford-club devoted
Člen klubu
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 4 hodiny

Příspěvky: 19403
Bydliště: Litoměřice
Karma: 378
pozri či máš elektronický plyn, myslím, že u novych aut by to nemal byt až taky problem a v poho by si poižil origo sadu

_________________
BMW 320d sport 2015, 183HP, Black saphire
focus ghia 2007 HB 2.0i, 145 HP black panther
RR Silver Wraith II 1977, V8, 6750cc, Regency Bronze


Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 107 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 12. červenec 2012, 13:18 
KAčátko
KAčátko
Uživatelský avatar
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 28
Bydliště: Sokolovská 1330, Ostrava
Karma: 0
tak pokud by to bylo takhle jednoduché i do Fusiona 2004, tak jdu okamžitě do toho !!!

Dva spínače a hotovo :) ...... jiank, jak zjistím, zda mám elektronický plyn nebo táhlo ?


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 50 | Rok výroby: 2004 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 12. červenec 2012, 15:43 
Ford-club devoted
Ford-club devoted
Člen klubu
Uživatelský avatar
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 17563
Karma: 376
nove naftove motory (vsetky TDCi) a benzinove motory s elektrickou skrtiacou klapkou maju uz elektronicky plyn. Ale nie na vsetky TDCi je to mozne urobit elektronicky.

_________________
Všetko pre tvoj Ford najdeš tu http://www.jagfordgarage.sk
je - Focus 1,8TDCi SPORT edition http://forum.ford-club.cz/viewtopic.php?f=163&t=288 Obrázek
je - Ford Mondeo Kombi 2,5T http://www.forum.ford-club.cz/viewtopic.php?f=171&t=14740
boli - 2x Focus ST170
je - Porsche Boxster 2,5 6V flat


Typ auta: Ford Mondeo | Typ motoru: LPG | Výkon motoru v kW: 162 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 12. červenec 2012, 19:40 
RS racing man
RS racing man
Uživatelský avatar
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 709
Bydliště: Velké Heraltice
Karma: 36
já mám ve focusu tenhle AP 500+ páčku CM 35 a 100% spokojenost :palecnahoru:

http://www.levnealarmy.cz/eshop/tempomaty/univerzalni/

_________________
Škoda Octavia TDi 81kW,r.v.2002
Yamaha MT03
Historie:Ford Focus Combi TDDI r.v.1999
Ford Escort Combi 1.6 16V r.v1999
Lada Samara 21099 1.5 r.v1993
Lada 21053 1.5 r.v 1989


Typ auta: Ford Custom Transit / Tourneo | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 81 | Rok výroby: 2002 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: sobota 17. listopad 2018, 18:00 
sportKA owner
sportKA owner
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 79
Karma: 0
Každodenné cestovanie diaľnicou ma namotivovalo dať namontovať do fusiona
tempomat, o čo jednoduchšie je to napríklad v autách,kde stačí vymeniť ľavú páčku,
ktorá má ovládanie tempomatu a odblokovať funkciu v riadiacej jednotke, keďže fusion nemá túto možnosť,potrebuje dodatočne jednotku AP900c

-tento typ https://www.youtube.com/watch?v=voVuGBjJroY


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 59 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

snímanie rýchlosti
sdílet
PříspěvekNapsal: pátek 30. listopad 2018, 19:30 
sportKA owner
sportKA owner
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 79
Karma: 0
Akým spôsobom sníma fusion rýchlosť pohybu auta?

Má to snímač na prevodovke vehicle speed sensor /vss jak escort/,alebo to nejako sníma z abs?

O čo ide? - pri rýchlosti do 70-80 km/h tempomat AP900 funguje bez problémov,pri rýchlosti vyššej dostane podľa technika, čo to montoval chybný impulz,že rýchlosť stúpla za sekundu /!/ o 9km/h, čo odpojí z bezpečnostného hľadiska tempomat.

Nesúsvisí to so zaťažením motora, lebo :

- auto ide orientačne mierne nad 50km/h pri 2500ot/min na trojke s tempomatom a bez problémov,

- ale keď ide na 5tke orientačne 90km/h pri 2500ot,tak občas vypne.

-Veľkosť rýchlosti vozidla pre tempomat priviedol technik s abs,aspoň tak to vysvetlil.

- Auto pri napojení na diagnostiku vykazovalo
pri 50tke takmer žiadne rozdiely medzi reálnou na ťahometri a zosnímanou rýchlosťou

- ale pri vyššej myslím že sme šli 70km/h tak rozdiel medzi skutočnou a zosnímanou hodnotou bol 7km/h. / kolesá a pneu sú aute na predpísaného rozmeru ,žiadne iné /

Takže je možné?, že aj keď normálne diagnostika neukáže chybný snímač abs, tak
časom tie polovodiče,či čo tam je akoby stratia "linearitu" a občas to vyšle chybný impulz,
ktorý nemá vplyv na nejaké chybné zopínanie abs,ale môže mať vplyv na porovnávanie
signlálu pre rýchlosť pre tempomat? Ale prečo pri 50km/h ok a pri vyššej už sa to "rozlaďuje" ? Preto ma zaujíma ako a čo sa deje pri snímaní rýchlosti,aký signál a ako ide
z abs?

Odkiaľ by bolo teoreticky možné ešte získať signál rýchlosti pre tempomat. Technik
vo firme povedal,že sa skúsi poradiť s dodávateľom tempomatov

Ďakujem.


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 59 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

pozorovanie vypínania
sdílet
PříspěvekNapsal: sobota 19. leden 2019, 13:46 
sportKA owner
sportKA owner
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 79
Karma: 0
Poznatok k vypínaniu tempomatu - pri súčasne zapnutom tempomate
a stlačení spínača v dverách na otváranie predného okna, tempomat aj pri rýchlosti 50km/h, keď normálne funguje, vydá 2x zvukový signál, že rýhlosť
vzrástla v priebehu 1s o 9km/h a vypne. Daný stav sa prejavuje pri
stlačení spínača vo dverách vodiča aj spolujazdca.
Podobne tempomat odpojí pri ťuknutí do páčky smerovky, ak chcem dať
trojblik smerovky do prava.
Pri ťuknutí do páčky smerovky pre trojblik do ľava sa to neprejavuje.
Neviem to však dať veľmi do súvislosti,
prečo ten stav nastáva mimo obce, ak neotvorím okno, či nespínam
trojblik. Pričom po diaľnici, či mimo
obce nenastávajú nejaké extra otrasy, ktoré by mohli byť príčinou
nejakého neželaného zopnutia v niektorom konektore.


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 59 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: Tempomat
sdílet
PříspěvekNapsal: sobota 09. únor 2019, 22:12 
sportKA owner
sportKA owner
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 79
Karma: 0
Menil som žiarovku v zadnom pravom brzdovom svetle a pozerám, že pred konektorom svetlometu je spravená odbočka 3 káblikov.V schéme,ktorú som našiel na nete pre tempomat AP 900c v pdf formáte, nieje naznačené pre režim CAN nejaké prepojenie na brzdové svetlo,ale servis využil z nejakého dôvodu tento prepoj,
ale nižšie v návode v časti pre riešenie problémov je uvedené :

Druhý vodič na brzdový spínač nebo brzdové světlo.
Tempomat nebude fungovat správně pokud se vyskytne problém s funkcí indikace brzdy.

To by snáď mohlo poukazovať na to, že ak vypína tempomat pri ťuknutí trojbliku do prava,že to "získa" chybný signál /+12V, kostru 0V ?/ v svetlomete z tých prepojov
nazvem to plošných spojov,ktoré prepájajú spoločnú kostru 0V pre všetky žiarovky vo svetlomete a keďže nevyhovujúco navrhnuté zadné svetlá fusiona bežne zatekali,
spodná časť svetla je chytená koróziou,takže čo ak vzniká problém vo svetlomete, to ma nasmerovalo na hľadanie iných kľučových slov v googli ako predtým a našlo toto :

Poklona damy a panove,
mel bych na Vas dotaz a prosbu o vyreseni zahadne kombinace, kdyz mi velmi slabe sviti 3. brzdove svetlo (bez brzdeni) a zaroven nejde Tempomat.
- 3. bzrdove svetlo jemne (slabe) sviti uz pri zapnuti obrysovych svetel ... kdyz zadni svetla ani nesviti ....
- kdyz brzdim, tak svetlo se rozsviti na plny vykon vcetne dalsich brzdovych svetel
- zjistil jsem, ze kdyz 3. brzdove svetlo slabe sviti, tak nelze aktivovat tempomat (to jestli ostatni brzdova svetla taky sviti nebylo videt ani v noci)
- behem jizdy se stava, ze jen tak pri nahodnem pokusu o zapnuti tempomatu, tempomat se chytne ..... pak ale po nejakem casu automaticky se vypne ...
- kdyz je tempomat funkcni, tak 3. brzdove svetlo je OK ... nesviti
- kombinace \"jemne svitici 3.brzdove svetlo vs Tempomat\" byl overen prakticky .... behem jizdy v noci.
Nejprv jsem myslel, ze mi nekde neco prebiji, ale v tom pripade by to nemelo mit zpetnou vazbu do BSI na tempomat.
Kde hledat chybu? Potkali jste se uz s necim podobnym?

)Hledej chybu u spínačů u brzdového pedálu - tipuju upadená zem. Tempomat si myslí, že pořád brzdíš.
Anebo upadená zem u brzdového světla, nebo u koncových lamp.kontroluj zem, nejspis ti nekdo smejti nejake proudy, co tam nemaji co delat...

souhlasím s Oldou, pravděpodobně máš vadný spínač na brzdě nebo je jen povolený, někdy je společný s brzdovým světlem, někdy je na pedálu dvojice spínačů, další možnost je špatná kostra na světlech.

Poklona panove,
poslusne hlasim, ze spinace spinaji .... pipaji tak jak maji ...
Proveril jsem vsechno .... co jsem mohl .... (spinace, pruchodku u 5.dveri, atd...)
a pak jsem pristoupil k zadnimu svetlu. NEUVERITELNE ...
spatne kontakty u leveho zadni svetla ...
a najednou 3. brzdove nesviti ... tempomat tempomatuje ...
Na takovou relativne \"malou\" ale na odhaleni \"zakernou\" vec bych neprisel.
Dovolte mi abych vyslovil VELKE PODEKOVANI Honzovi-406 za radu a pomoc.

Uvidím, čo na to povedia v servise, kde to montovali,tempomat je v záruke,nešprtám do toho,ale snáď ich to nejakým spôsobom nasmeruje k vyriešeniu problému, ako
zdiagnostikovať a vylúčiť chybu,aby som na náhodu nekupoval celé nové zadné svetlá,
pretože korózia v spodnej časti svetla nemá vplyv a dopad na zadné svetlá - hmlovka,smerovka,brzda,obrysové, ale čo keď prechodový odpor nejako vplýva
na zakolísanie +12V, či čiastočná strata kostry 0V a následný čiastočný úbytok napätia
pre signál,ktorý ide do tempomatu z toho brzdového svetla....


Typ auta: Ford Fusion | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 59 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Style by phpBB3 styles, zdrowie alveo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Karma functions powered by Karma MOD © 2007, 2009 m157y