Dobrý den,
mám dosluhující Ford Mondeo MkII (1999), benzín, dvoulitr.
Ve středu 5. 8. jsem nedopatřením nechal klíček v zapalování v poloze zapnuto (vypnutý motor, ale svítící kontrolky) - upravoval jsem čas na hodinách a pak jsem na klíček zapomněl (auto je v garáži v domě).
Dnes ráno při pokusu o nastartování nešlo nastartovat: Nic nesvítilo, žádné "pokusy" startéru o nastartování, neblikala ani kontrolka imobilizéru.
Zkusil jsem chvíli dobjíet autobaterii (nová, kupovaná před 2 měsíci), nic. Pak jsem i zkusil použít jinou autobaterii, opět nic. (Ani se neozývalo "cvakání" centrálního zamykání - nebo co je to za zvuky - které jsou jinak při zapojování baterie slyšet.)
Můžete mi prosím poradit, v čem by mohl být problém, co bych případně mohl být schopen zkontrolovat svépomocí, než případně nechám auto odvézt do servisu? Předesílám, že jsem v oblasti motorů a elektroinstalace laik, takže případně prosím nejen o tip, co zkontrolovat, ale i jak se k dané části/součástce dostat (nebo jak vypadá).
Také bych se chtěl zeptat (ale to není tak podstatné), zda je možné, že by svítící kontrolky za takto krátký čas (den a půl) baterii kompletně vybily? (Když byla slabá minulá baterie, tak sice motor bez dobití baterie nenaskočil, ale vždycky aspoň lehce svítila interiérová světla a blikal imobilizér.) Nebo mohlo dojít k nějakému zkratu? Nebo může jít o cosi s imobilizérem (kvůli klíčku ponechanému v zapalování delší dobu v otočené poloze)?
Doplňuji, že jsem v okrese Příbram - kdyby případně měl někdo zkušený zájem (samozřejmě za odměnu) zkusit závadu zjistit/vyřešit na místě osobně, rozhodně se tomu nebráním.
Děkuji za rady a komentáře.
P. S. Pokud toto není nejsprávnější podfórum pro tento typ dotazu, prosím o přesunutí, díky.
|