Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
  Verze pro tisk

hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
Autor Zpráva
sdílet
PříspěvekNapsal: úterý 10. duben 2018, 21:35 
fiesta cup driver
fiesta cup driver
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 4 dni

Příspěvky: 119
Bydliště: Havířov
Karma: 0
Zkontrolovat olej v převodovce. U powershiftu prý velice rád uniká přes gufero ;)


Typ auta: Ford Mondeo | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 120 | Rok výroby: 2011 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 12. duben 2018, 13:08 
čumil
čumil
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 3
Karma: 0
Stalo se nám totiž,to co už tu někdo popisoval,při dojezdu ke křižovatce a následnému rozjezdu vypadne rychlost,následně vyběhne žlutá hláška transmission limited function. Auto vypnete,zapnete a hláška je pryč. Servis v Německu na diagnostice nic nenašel,zkoušeli i autobaterii. Auto jinak řadí nadhnerne,plynule,do kopců super tah. Bohužel v okolí nemame schopny autoservis,jen ten v Německu,kde už nám loni hodně pomohli. Budu vděčná za každý nazor. Děkuji moc.


Typ auta: Ford S-max | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 0 | Rok výroby: 2012 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 12. duben 2018, 13:24 
Ford-club devoted
Ford-club devoted
Člen klubu
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 8 hodín

Příspěvky: 16449
Bydliště: čáslavsko
Karma: 1044
Automaty jsou lahůdka i pro opravdové profíky, obávám se, že nic konkrétního z nikoho nevypadne a obecné názory tady nepomohou. :(
Asi to zatím nebude nic vážného, když převodovka řadí dobře, ale.....

_________________
Obrázek
Obrázek
FOCUS Mk II - Colorado Red GALERIE
KA - Deep Rosso GALERIE


Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 107 | Rok výroby: 2010 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 12. duben 2018, 13:33 
čumil
čumil
Offline
viac ako 2 týždne

Příspěvky: 3
Karma: 0
Jen zkouším ,zda se někomu neděje něco podobného, auto má najeto jen 101.tis.,prijde mi to brzy na to,aby byla cela Prevodovka na výměnu. Hlavně Němci loni měnili ,myslim si magnetické ventily u převodovky, v Čechách hned ,ať vyměnime celou převodovku,nebyli schopni ani přečíst tu chybu,servis v Německu si dal praci s tím,ze obvolal jiné servisy,jestli se s tím někdo setkal a nakonec došlo na výměnu ventilu,oleje a cele mechatroniky,nebyla to levná záležitost,ale lepší než řešení v ČR,auto od te doby suprove jezdilo. Asi mesic zpatky jsme jeli přes 1000 km na dovču a vše ok. Jinak jsem s autem spokojena,je to proste to,co rodina s dětmi potřebuje. Ale je pravda,ze už se nám donesla hláška,s Fordem na dovolenou a vlakem zpatky.??


Typ auta: Ford S-max | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 0 | Rok výroby: 2012 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: neděle 15. duben 2018, 09:05 
fiesta cup driver
fiesta cup driver
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 4 dni

Příspěvky: 125
Bydliště: Ostrava
Karma: 0
Jestli je to dvouspojková převodovka ,tak ty kolem 100 tisíc km můžou být na repas .U hydroměniče by to tak vážné být nemuselo. Zjistit podle VIN .
Zkus zavolat do firmy KAPS. Bohužel jsou jen v Brně a Kojetíně ,což máš asi trochu z ruky, třeba poradí něco i po telefonu.
http://www.kaps.cz/kontakty

_________________
Ford S-Max 2008 Titanium 2.0 TDCi 103 kW automat,foto
Obrázek


Typ auta: Ford S-max | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 103 | Rok výroby: 2008 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: pondělí 24. únor 2020, 19:29 
čumil
čumil
Offline
menej ako 2 dni

Příspěvky: 4
Karma: 0
Ahoj všem,
chci se připojit se stejným problémem, jak popsala Jittule a před ní ondrasp.
Nevíte někdo co s tím, že se objeví ta hláška a auto přestane řadit ?

Poprvé jsem hlášku zaznamenal před měsícem, pak byl klid a tento týden se to již projevilo 2x. Mám Focuse 2013 - na tacho 138 000km a převodovka byla dělána v Kaps při 110 000km, - výměna lamel, ložisek, oleje... a to bylo uděláno ještě za předchozího majitele a v Kaps mi to potvrdili.
Převodovka řadí hladce, v podstatě až na tento problém co se teď objevil jsem s ní spokojen. Baterii jsem měnil vloni v srpnu.
Především bych rád věděl, jak to vyřešila Jittule, nebo ondrasp

díky za jakékoli info


Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 85 | Rok výroby: 2013 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: pondělí 24. únor 2020, 21:19 
shelby cobra driver
shelby cobra driver
Člen klubu
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 8 hodín

Příspěvky: 2264
Bydliště: Praha 11
Karma: 14
Kdy se ti to stává? Padá do nouzáku a předpokládám, že jedna ze spojek není schopna řadit svou řadu převodových stupňů. To může být ledacos, solenoidy, málo oleje, problém v elektrice, mechatronika. Převodovka se tím chrání před poškozením. Předpokládám, že když auto zhasneš a znova nastartuješ, tak to zase začne chodit.

_________________
Sněhurka
Ford Mondeo Kombi MK IV 2.0 Ecoboost 149kW
Obrázek

Obrázek


Typ auta: Ford Mondeo | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 149 | Rok výroby: 2010 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: úterý 25. únor 2020, 07:54 
čumil
čumil
Offline
menej ako 2 dni

Příspěvky: 4
Karma: 0
Ahoj,
naposledy se to stalo, když jsem jel na úzký most a za ním ostrá zatáčka do prava. Přibrzdil jsem až vlastně asi na jedničku a v zatáčce jsem přidal a v tu chvíli se objevila hláška, jako by nevěděl co tam má za rychlost hodit. Myslím, že tam pak byla dvojka, ale to už přestalo řadit. Po vypnutí a zapnutí klíčkem zase řadí normálně.

Joo a vždy to bylo při ujetí cca 1-2km, takže studený motor a převodovka.
Špatně mazání? Málo oleje? Výměna byla před 28 000km.
P.


Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 85 | Rok výroby: 2013 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: úterý 25. únor 2020, 16:13 
fiesta cup driver
fiesta cup driver
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 24 hodín

Příspěvky: 229
Bydliště: Bzenec
Karma: 3
Diagnostika? Taky by to mohl dělat některý snímač ABS, nebo vedení ke snímači.

_________________
je Ford S-max 2.0 TDCi 96kW automat 2007
byl Ford Fiesta 1.25 16V Zetec 55kW 1999
byl Ford Galaxy 2.8 VR6 150kW tiptronic 2001
byl Ford Galaxy 2.0 85kW 1997


Typ auta: Ford S-max | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 96 | Rok výroby: 2007 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: čtvrtek 26. březen 2020, 17:53 
čumil
čumil
Offline
menej ako 2 dni

Příspěvky: 4
Karma: 0
Ahoj, tak jsem navštívil servis Ford. Diagnostika nic neukázala, bohužel.
Na druhou stranu v převodovce chyběly 2 litry oleje. Dost překvapující.
Když jsem se ptal, jak může dojít k úniku, tak prej, že nemůže, že při výměně v Kaps museli dát málo. Zřejmě to prý špatně odvzdušnili. To se mi ani nechce věřit, ale asi to tak bude. Kam by zmizelo 2l oleje. V garáži na podlaze ani kapka.
Takže uvidím, jestli přestane zlobit. Doufám, že ano.
Ve Fordu doporučuji servis v Plzni, tam dělají pouze powershift. Tam jsem také dříve volal, kompletní repas se vším všudy je za 60 tisíc.

Ještě info o Kaps:
Také jsem ještě předtím volal do Kaps, prý to je mechatronika, takže prý 50tisic. Musím poznamenat, že před dvěma lety si řekli 62 tisíc za mechaniku.
Takže asi tak...obrázek ať si každý udělá sám.
Nová převodovka stojí cca 100 ? nevím.


Naposledy upravil Piiters dne sobota 04. duben 2020, 11:53, celkově upraveno 1

Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 85 | Rok výroby: 2013 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: pátek 27. březen 2020, 10:02 
shelby cobra driver
shelby cobra driver
Člen klubu
Uživatelský avatar
Offline
menej ako 8 hodín

Příspěvky: 2264
Bydliště: Praha 11
Karma: 14
Psal jsem, málo oleje.
No jo.
Ale olej útéct může, proč by nemohl.
Jsou případy, kdy jistý pán jezdil bez oleje. A pak to řachlo.


Mimochodem, kolik jsi za tu výměnu oleje ve Fordu dal?

_________________
Sněhurka
Ford Mondeo Kombi MK IV 2.0 Ecoboost 149kW
Obrázek

Obrázek


Typ auta: Ford Mondeo | Typ motoru: benzínový | Výkon motoru v kW: 149 | Rok výroby: 2010 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Re: hláška na displeji: "Transmission Limited Function"
sdílet
PříspěvekNapsal: pátek 27. březen 2020, 10:47 
čumil
čumil
Offline
menej ako 2 dni

Příspěvky: 4
Karma: 0
Olej stal cca 630,- za litr.
Celkem i s diagnostikou za 1990,-


Typ auta: Ford Focus | Typ motoru: naftový | Výkon motoru v kW: 85 | Rok výroby: 2013 |
Nahoru
Dolů
 Profil  
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Style by phpBB3 styles, zdrowie alveo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Karma functions powered by Karma MOD © 2007, 2009 m157y